Наскоро

Ребаланс на буџетот

Ребалансот на буџетот во ова време од годината е вообичаена практика...

Повеќе
Инвестиции

Монтанте груп во Македонија

За почеток ќе вработи 100 луѓе. Новата фабрика која што ќе се изгради ќе произведува амортизери за возови и шински возила...

Повеќе
Бизнис

Штип привлекува инвеститори

Интерес за изгрдаба на фабрики во штипскиот ТИРЗ најавија турски „Јагје Мезлер“ и италијански „Кондиво“...

Повеќе
Охрид

Маркетинг и пониски цени

Против Охрид како туристички центар се води негативна кампања во дел од македонските медиуми...

Повеќе
  • Мини ребалансот изнесува 2 проценти од вкупните приходи и расходи. Рамномерни кратењата има во делот на стоки и услуги на трансфери и на капиталните расходи кај сите позиции на институциите. Буџетскиот дефицит со ребалансот ќе оствари благо зголемување од 3,5 на 3,9 отсто од БДП.

  • И официјално Дидие Дрогба и се враќа на својата стара љубов Челзи. На интернет страницата на англискиот премиерлигаш со задоволство вечерва е објавено дека интернационалецот од Брегот на слоновата коска потпишал едногодишен договор.

  • Актерката Скарлет Јохансон иако отсекогаш тврдеше дека не сака да брза со мажење и основање семејство, сега е бремена и нејзиното судбоносно да ќе го изговори наскоро.
     
    Како што пренесуваат некои странски медиуми, Скарлет Јохансон ќе го каже своето судбоносно да на нејзиниот вереник, Ромен Доријак ова лето во август.