Емисии

 • Информативни Понеделник- Петок, 06:45/ Сабота- 08:00

  МАКЕДОНИЈА НАУТРО

  Гледајте ја утринската програма „Македонија наутро“, од понеделник до петок со почеток од 06:45, и во сабота со почеток од 8 часот.  

 • Информативни Недела, 13:50

  АГРАР

  Концептот на емисијата Аграр има за цел да ги отслика реално и објективно сите случувања вo производството на храна,но и да иницира развој.

 • Спортски Недела, 12:00

  КАРПОШ СОКОЛИ- КРКА

  Натпреварот од АБА лигата, Карпош Соколи- Крка, ексклузивно на МРТ1, в недела од 12 часот.

 • Спортски Сабота, 15:30

  МЕШКОВ БРЕСТ- ВАРАДАР

  Натпреварот од СЕХА лигата, Мешков Брест- Варадр, ексклузивно на МРТ1, сабота од 15:30.

 • Информативни Недела, 14:10

  ВРЕМЕ Е ЗА БЕБЕ

  Семејниот магазин „Време е за бебе“ во недела во 14:10 на МРТ1.

 • Информативни Среда, 18:30

  СВЕТ

  Гледајте ја емисијата „Свет“ секоја среда од 18:30 на МРТ1.

 • Забавни Недела, 21:45

  СТИЛИСИМО

  „Стилисимо“ е ТВ магазин за стил, мода, модни трендови и забава. Водител и автор на „Стилисимо“ е познатата стилистка и креаторка Цаци Паковска.

 • Образовни Понеделник, 14:00

  НАУЧЕН СПЕКТАР

  Што е среќа? Клучот на оваа тајна ја имаат биолозите. За популарниот „хормон на среќата“, гледајте во новата емисија Научен спектар.

 • Образовни Сабота, 13:30

  СООБРАЌАЈНА ХРОНИКА

  „Сообраќајна хроника“ e проект на Републичкиот Совет за безбедност во сообраќајот на патиштата и Министерството за внатрешни работи.
   
 • Информативни Вторник, 20:15

  ОД НАШ АГОЛ

  Магазинот „Од наш агол“ веќе четврта година по ред ги анализира најактуелните прашања од областа на политиката, економијата и севкупните случувања во општеството.

Pages