Евроинтеграции

Препорака за преговори

Почеток на преговорите за Македонија најави еврокомесарот Хан. Ова може да се случи на јунскиот самит, што ќе биде потврдено од Европскиот совет...

Повеќе
Администрација

Нема плата без евиденција

Нема да има плата за административците ако не им се внесат податоците во информатичкиот систем. Институциите имаат рок од три месеци да го пополнат регистарот...

Повеќе
Собрание

Пратенички прашања

Во Собранието седница за пратенички парашања. Неодминлива тема имплементацијата на Охридскиот договор и Законот за употреба на јазиците. ВМРО-ДПМНЕ не учестуваше...

Повеќе
Осигурување

Нова европска директива

Македонската осигурителна индустрија се наоѓа пред нови предизвици. Новата европска директива предвидува построги барања. Има цел да ги заштити осигурениците и пазарот...

Повеќе
  • Почеток на преговорите за Македонија најави еврокомесарот Хан. Ова може да се случи на јунскиот самит, што ќе биде потврдено од Европскиот совет, вообичаено на самитот во декември. За премиерот Заев, кој учествуваше на конференцијата организирана од фондацијата „Фридрих Еберт“ во Берлин, 2018- та е клучна година за Македонија...

  • Социјалната мрежа Феjсбук станува се попопуларна меѓу повозрасните лица, покажува неодамнешно британско истражување.

    Моментно најмногу се оние на возраст од 25 до 34 години (7,2 милиони во Велика Британија). Се поголемиот број корисници повозрасни од 35 години ја чини оваа група - втора најпопуларна на Фејсбук, објави „Гардијан“.