• Македонија 10.01.2014 15:51

  Вигенин: Без брзање да ги решиме проблемите

  Да не предупреди, но и да ни даде поддршка.

 • Македонија 10.01.2014 15:37

  Најчести дијагнози за боледувања

  Малигни тумори,скршеници, ризична бременост, душевни растројства, церебро и кардиоваскуларни болести  се најчестите дијагнози за долготрајните боледувања.

 • Македонија 10.01.2014 15:18

  Шест години од несреќата кај Блаце

  Се одбележува шестгодишнината од трагичната хеликоптерска несреќа, во која кај катлановско Блаце загинаа 11 македонски мировници.

 • Македонија 10.01.2014 13:00

  Конкретни македонско-бугарски проекти

  Шефот на бугарската дипломатија Кристиан Вигенин пристигна денеска во работна посета на Македонија.

 • Македонија 10.01.2014 10:44

  Холивудско сценарио во Драчево

  За да заработи 5.000 денари, 14-годишно дете направило штета од 700 илјади денари. Малолетниот деликвент држи рекорд од 5 кривични дела за само три часа.

 • Македонија 10.01.2014 09:56

  Oткупни центри

  Новите откупно дистрибутивни центри со планско, квалитетно и стандардизирано производство треба да ја регулираат продажбата на родот на земјоделците. Интерес за инвестрање има и од домашни и од странски компании.

   

 • Македонија 09.01.2014 23:21

  Штајнмајер и Венизелос разговарале и за Западен Балкан

  Како што јавува дописникот на МРТ од Атина, иако претходно имаше најави дека една од темите на разговор ќе биде и проблемот што Атина го има со нашето уставно име, на прес конференцијата за ова не стана збор.

 • Македонија 09.01.2014 18:44

  Вигенин денес во Македонија

  Бугарскиот министер за надворешни работи, Кристиан Вигенин денес пристигнува во работна посета на земјава. Со неговиот домаќин, македонскиот шеф на дипломатијата, Никола Поповски  ќе разговараат за билатералните проекти во инфраструктурата, економијата и регионалното поврзување.

 • Македонија 09.01.2014 18:03

  Нема компромис со лажните азиланти

  Азилантите под будно око на македонската полиција. Извршени се 447 контроли  во 118 туристички агенции, во 38 фирми за превоз на патници и кај 22 приватни превозници. Кривични пријави заработиле 30 лица за 20 кривични дела за злоупотреба на безвизниот режим.

 • Македонија 09.01.2014 17:58

  Има интерес за нов мандат во лустрациска

  Сите  актуелни  лустратори  конкурирале  за  уште  еден  5  годишен  мандат .  Документите  по  пошта  ги  доставил  и  Јанаќе  Витановски , којшто  беше  предлог  на  СДСМ  и  заедно  со  Гешовски  си  поднесе  оставка.  Витановски  недостапен  за  одговор , зошто  ја  сменил  одлуката .

Pages