• Македонија 21.01.2014 12:32

  Да не се затвораат матичните ординации

  Здружението на приватни лекари бара законски измени со кои пациентите нема да избираат матичен лекар туку здравствена установа. Промената на член 32 од Законот за здравсвтена заштита и на чл.28 од Законот за здравствено осигурување, според претседателката на ЗПРЛМ д-р Лилија Чола

 • Македонија 21.01.2014 12:21

  ЕП: Изменета двојазичната формула

  Повеќето амандмани од грчките и бугарските европратеници беа одбиени, додека компромисните измени кои вчера ги презентираше европратеникот Ричард Ховит беа усвоени.  При тоа амндманот кој предизвика забелешки од европратениците дека со него се налага двојазичност во Македонија, денеска претрпи из

 • Македонија 21.01.2014 11:27

  Се доекипира македонската дипломатија

  Вчера во  Министерството за надворешни работи, во присуство на колегиумот предводен од државниот секретар Владо Мисајловски, се одржале завршни  разговори  со амбасадорите Кире Илиоски,Зоран Дабиќ и Пајо Авировиќ  пред нивното упатување на нова должност .

 • Македонија 21.01.2014 11:02

  Стартуваат преговорите за усогласување на платите во администрацијата

  Министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, заедно со претседателот на Македонскиот полициски синдикат, Тихомир Климовски, денеска ќе започнат дијалог за утврдување на динамиката и стратегиите за усогласување на платите на вработените во МВР со јавнат

 • Македонија 21.01.2014 09:01

  Субвенции за земјоделците

  Пред почетокот на субвенционирањето и годинава се вршат подготовките за аплицирањето на земјоделците. Платежната Агенцијата ги советува  фармерите за начинот на поднесување на барањата.

 • Македонија 20.01.2014 17:59

  Ден на рибарите во Охрид

  Охриѓани како и нивните претци денеска со капење во езерските води ја покажаа нивната приврзаност кон езерото.Традиционално на верскиот празник Свети Јован Крстител кој во Охрид се слави и како ден на рибарите на охридското придстаниште се собраа неколку илјади

 • Македонија 20.01.2014 17:56

  Денес е најдепресивниот ден во годината

  Некои експерти сметаат дека е денешниов ден  најдепресивен  во годината, но боите и шаренилото може да влијаат на подобрување на расположението. Доколку денеска се чувствувате  лошо, нешто чудно, необично, постои објаснување.

 • Македонија 20.01.2014 17:51

  Поголеми плати од Март годинава

  Стипендии за наставниците кои ќе се запишат на едне од 200-те најреномирани светски универзитети, најави премиерот Груевски во обраќањето пред претставниците од синдикатите.

 • Македонија 20.01.2014 17:46

  Ховит: Да почнат преговорите веднаш

  Почнување на преговори со ЕУ без натамошно одлагање е непроменетиот став на известувачот за Р.Македонија во ЕП Ричард Ховит, Оваа негова позиција останува цврста и непроменета и во текот на грчкото преседавање со Европскиот совет-изјавви за МТВ Ховит непосредно

 • Македонија 20.01.2014 17:34

  МЕТЕО

  Денеска видовме убаво и сончево време. Што нé чека во Вторник? Видете во МЕТЕО на МТВ со метеорологот Глигор Митковски

Pages