• Македонија 25.01.2014 21:14

  Кардиохирургија станува реалност

  Финализираат преговорите со двајца врвни италјански кардиохирурзи кои би требало да работат во новата државна кардиохирургија- обелодени премиерот Никола Груевски. Едниот би бил постојано во земјава, а вториот ќе доаѓа по потреба.

 • Македонија 25.01.2014 19:07

  Играјте, ќе добиете – порака од чичко Трајко

  Нема правила за срека. Има само добра надеж и верба. Ако е пишано срекниот миг сами ке се дојде - вели  чичко Трајко - седумдесет годишен кумановец – пензиониран бербер. Шлаг на неговата чесност и судбина  е вреден стан.
 • Македонија 25.01.2014 18:53

  Автопат Демир Капија-Смоквица се гради по планираното

  Градежните работи на автопатот Демир Капија –Смоквица се одвиваат според планираното,  95 проценти од трасата е пробиена , рече  премиерот Груевски кој изврши надзор над работата на автопатот.

 • Македонија 25.01.2014 17:38

  Грипот однесе уште една жртва

  Старецот бил дијабетичар и имал срцева слабост. Починал вчера на инфективанта клиника. Таму со симптоми на грип се хоспитализирани 69 пациенти, осум во тешка здравствена состојба.

 • Македонија 25.01.2014 16:16

  За 250 денари без стан?!

  Акционерското друштво нема намера да се откаже од наплатата на долгот што кон претпријатието го има АДГ „Трудбеник„.Директорот Цветко Грозданов денеска појасни дека ова не е единствен случај во кој што се постапува согласно правосилна судска одлука,бидеќи се ра

 • Македонија 25.01.2014 15:42

  Метео

  Викендот продолжува со променливо облачно и студено време проследено со засилен северен ветер и температура пониска од денешната,така што максималната дневна на некои од повисоките места ќе остане под нулата.И утрешните временски услови ќе бидат проследени со слаби локални врнежи од снег.Гледајте

 • Македонија 25.01.2014 14:55

  Санкции за неквалитетната храна во училиштата

  Министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска апелираше сите добавувачи на храна за деца во образовните установи да внимаваат на нејзиниот квалитет, зошто, како што истакна, во спротивно ќе се соочат со санкции.

 • Македонија 25.01.2014 14:34

  Отворен ден за органска храна

  Во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска се одржа Отворен ден на органска храна, со кој започна и кампања за важноста на овој вид храна за луѓето, но и како сектор во земјоделството.

 • Македонија 25.01.2014 14:20

  Книгата е сеуште моќно орудие

  Во 2000-та, книгите на македонски јазик биле застапени само со 7 насто од вкупната продажба, во 2013-та година процентот е 83. Ова се најновите податоци на издавачката куќа Матица која деновиве организира саем на книгата.

 • Македонија 25.01.2014 14:13

  Законот за јавна администрација по светски стандарди

  Новиот закон за јавната администрација е по светски терк, коментира за МТВ професорот на правниот факултет Борче Давитковски.  Воопшто не е алармантен за административците, смета тој, напротив, вели дека квалитетот ќе се зголеми преку оценувањето и селекцијата на административците.

Pages