• Македонија 26.01.2014 13:06

  Ексклузивни подводни снимки за МРТ од Глобочица

  Звучи неверојатно,но и по повеќе од пет децении црквата „Свети Илија“,која според зборовите на старите жители на Глобочица датирала од 16 или 17 век сеуште им пркоси на времето и немирните езерски води.Битката ја загубила само камбанаријата,која при паѓањето ош

 • Македонија 26.01.2014 12:55

  Само со акредитации од МОН ќе се организираат училишни натпревари

  И училишните натпревари со стандардизирани правила на игра. Прецизно ќе се знае кој е организатор и врз основа кои критериуми е избран победникот. Министерството за образование ќе воведува ред, сите организатори ќе мора да имаат акредитација за која ќе можат да се пријават од утре до 14 март.

 • Македонија 26.01.2014 12:32

  Мемети: Проблем се честите измени на правната регулатива во РМ

  Судството е повторно на прво место, на второ место се потрошувачките права, на трето место е полицијата, потоа доаѓаат имотно-правните односи, затворите, социјалата, како најкритични области во поглед на човековите права за минатата година, изјави народниот правобранител Иџет Меме

 • Македонија 26.01.2014 11:59

  Арамилaк во „Вестерн Јунион“ - Гостивар

  Непознати сторители ограбиле деловна единица на „Вестерн Унион“ во Гостивар, провалувајќи од соседен дуќан.
   
 • Македонија 25.01.2014 21:14

  Кардиохирургија станува реалност

  Финализираат преговорите со двајца врвни италјански кардиохирурзи кои би требало да работат во новата државна кардиохирургија- обелодени премиерот Никола Груевски. Едниот би бил постојано во земјава, а вториот ќе доаѓа по потреба.

 • Македонија 25.01.2014 19:07

  Играјте, ќе добиете – порака од чичко Трајко

  Нема правила за срека. Има само добра надеж и верба. Ако е пишано срекниот миг сами ке се дојде - вели  чичко Трајко - седумдесет годишен кумановец – пензиониран бербер. Шлаг на неговата чесност и судбина  е вреден стан.
 • Македонија 25.01.2014 18:53

  Автопат Демир Капија-Смоквица се гради по планираното

  Градежните работи на автопатот Демир Капија –Смоквица се одвиваат според планираното,  95 проценти од трасата е пробиена , рече  премиерот Груевски кој изврши надзор над работата на автопатот.

 • Македонија 25.01.2014 17:38

  Грипот однесе уште една жртва

  Старецот бил дијабетичар и имал срцева слабост. Починал вчера на инфективанта клиника. Таму со симптоми на грип се хоспитализирани 69 пациенти, осум во тешка здравствена состојба.

 • Македонија 25.01.2014 16:16

  За 250 денари без стан?!

  Акционерското друштво нема намера да се откаже од наплатата на долгот што кон претпријатието го има АДГ „Трудбеник„.Директорот Цветко Грозданов денеска појасни дека ова не е единствен случај во кој што се постапува согласно правосилна судска одлука,бидеќи се ра

 • Македонија 25.01.2014 15:42

  Метео

  Викендот продолжува со променливо облачно и студено време проследено со засилен северен ветер и температура пониска од денешната,така што максималната дневна на некои од повисоките места ќе остане под нулата.И утрешните временски услови ќе бидат проследени со слаби локални врнежи од снег.Гледајте

Pages