• Македонија 15.02.2014 17:44

  Преку 2 илјади македонски студенти годишно на „Work&Travel“

  И годинава интересот за оваа програма е огромен . Оние кои биле или кои за првпат ќе заминат на работа надвор од земјава велат  дека надвор подобро се  заработува ,  а ќе имаат и можност да ги посетат најголемите туристички атракции .

 • Македонија 15.02.2014 17:09

  Чудно труење во Гостивар!?

  Но се чекаат уште токсиколошките резулатите од судска медицина. Сите 14 пацинети од гостиварското средно училиште на свое барање ја напуштиле скопската клиника.

 • Македонија 15.02.2014 16:54

  МРТ за најдобрите

  По повод навршувањето 70 години од почетоците на Македонското радио и 50 години на Македонската телевизија, националниот сервис ќе додели признанија за најуспешните во различни категории од општествено – културниот живот.

 • Македонија 15.02.2014 16:41

  16 детски градинки се обновени или новоизградени

  Во 2013-та и првиот месец од годинава реконструирани се, адаптирани или новоизградени вкупно 16 градинки- рече Премиерот Груевски. 8 градинки се пред почеток на градба или реконструкција, а кон средината на годинава уште 7 ќе бидат изградени или реконструирани.

 • Македонија 15.02.2014 15:54

  Нова лабораторија од 80-те, вредни 26 милиони евра

  „Со деканот на ФЕИТ и со министерот за образование и наука ја промовиравме новата лабораторија, која веќе е акредитирана и се употребува за оценување на капацитетот и квалитетот на оптичките кабли.

 • Македонија 15.02.2014 15:09

  Прилепскиот пазар комплетно покриен и осветлен

  Оваа инвестиција во вредност од четири милиони денари, претпријатието ја реализираше со субвенции од локалната самоуправа.

 • Македонија 15.02.2014 15:07

  Слободните локации за градење стануваат се поретки

  -,, Цената ја утврдува пазарот .Имавме случаи кога почнуваме со 1 евро за квадрат  а  потоа достигнуваше цена од 1000,1500,500 евра и слично. Се зависи од интересот ,“ изјави Миле Јанакиески –министер за транспорт и врски

 • Македонија 15.02.2014 14:20

  Oхриѓанка почина од грип

  Пациентката пред 10 дена била хоспитализирана на Инфективната клиника со тешка клиничка слика и со претходно хронично оштетување на белите дробови, со масивна бронхопневмонија, апцеси во слезинката и црниот дроб.

 • Македонија 15.02.2014 13:59

  В понеделеник анализа на борбената готовност

  Пресекот на борбената готовност е редовна обврска на Генералштабот на АРМ до Претседателот на Република Македонија и Врховен командант на Вооружените сили.

 • Македонија 15.02.2014 13:02

  Ќар од шест и пол илјади евра со компјутерски криминал

  Пријавената со намера да се стекне со противправна имотна корист, употребила податоци од вистински платежни картички од странски државјани, при што во мај 2012 година на продажно место од туристичката агенција „НОА Травел“Скопје, преку гласовна авторизација во

Pages