• Македонија 13.04.2014 12:54

  Мирен старт на изборите во Штип

  Гласањето, на територијата на цела општина се одвива во мирна, фер и демократска атмосфера

 • Македонија 13.04.2014 11:59

  ДИК: 9,16 проценти излезност до 10 часот и 45 минути

  Од досега добиените податоци и направениот пресек до 10 часот и 45 минути за претседателските избори за четворицата кандидати за претседател, процентот на излезност е 9,16 проценти односно 139.846 гласачи, од вкупно 1.779.572 граѓани на Република Македонија во 3.480 избирачки места.
 • Македонија 13.04.2014 09:13

  Македонија избира претседател

  Во Република Македонија денеска се одржуваат петтите претседателски избори. На 3.480 избирачки места во земјата право на глас имаат 1.779.572 избирачи. Гласачките места ќе бидат отворени во 7:00, а ќе бидат затворени во 19:00 часот.
   
 • Македонија 12.04.2014 19:42

  Гласаа македонците во САД и Јужна америка

  1.426 македонски државјани се запишани за гласање на Претседателските избори во Изборната единица број 8 за Северна и Јужна Америка. Некои од гласачите за првпат гласаат надвор од Република Македонија.
   
 • Македонија 12.04.2014 19:37

  ДИК одби приговори од 3 политички партии

  Беше одбиено и барањето за бришење на лица од непосточеки адреси. Барањето се однесуваше и на петмина со непосточки адреси во скопската населба 11 октомври. Одлучено е да ги остави во избирачкиот список.

 • Македонија 12.04.2014 18:58

  Велес-кривична за кражба на рози

  Колективна еколошка свест, индивидуална  несовест, ова е заклучок по последниот случај на кражба на  двеста садници на рози кои неодамна во Велес  беа засадени.  Кражба на цветен материјал од јавни површини не е нешто, ново е сторителите кривично ќе одговараат.

 • Македонија 12.04.2014 18:46

  Денеска гласа дијаспората во Белгија

  Неговите очекувања се дека 90 проценти од запишаните во избирачкиот список денеска ке го дадат својот глас за избор на председател на државата.

 • Македонија 12.04.2014 18:39

  Денеска гласаа македонците во Србија

  241 граѓанин, запишани во посебниот извод на избирачкиот список во Амбасадата на Македонија во Белград, го остваруваат своето граѓанско право за избор на претседател на Р.Македонија.

 • Македонија 12.04.2014 18:30

  Денеска гласаа затворениците

  Во затворот во Шуто Оризари гласаат на гласачкото место 2969. Тоа право го имаат 353-ца. Од избирачкиот одбор во затворот ни потврдија дека процес се одвива без проблеми.

 • Македонија 12.04.2014 17:31

  Метео

  Деталите за времето проверете ги во МЕТЕО на МТВ со метеорологот Глигор Митковски

Pages