• Македонија 30.12.2013 17:37

  Опозицијата молчи за предвремени избори

  За три месеци се  редовните претседателски , но дали ќе се случат и предвремени парламентарни избори? Изјавата на премиерот во новогодишното интервју за МРТ дека власта е подготвена и за предвремени избори , аналитичарот  Клековски ја коментира како повик до опозицијата да се изјасни за тоа.

 • Македонија 30.12.2013 16:39

  2013- та година на образовни реформи

  Подобрување на студентскиот стандард , нови наставни програми ,  изградба на  училишта и спортски сали, се дел од реформите што ги спроведе Министерството за образование во годината што изминува .  За прв пат беше спроведено и екстерното тестирање , што на  површина ги исфрли недостатоците во  об

 • Македонија 30.12.2013 16:07

  Загина албански државјанин на Галичица

  Албански државјани  за кои се претпоставува дека не биле планинари, паднале во амбис над селото Трпејца,  во реонот  на планината Га

 • Македонија 30.12.2013 15:52

  Автобускиот возен ред на интернет

  Новиот УНИФИЦИРАН  електронски ситем ,,Е-АВТОБУСКА” ќе биде поврзан со апликацијата за продажба на билети на шалтерите на автобуските станици  во земјава.Тоа ќе овозможи  патниците во секој момент да го видат возниот ред и да купат билет преку интернет, а   превозниците  да имаат постојан  увид в

 • Македонија 30.12.2013 15:08

  Пациентите да не страдаат поради неодговорно упатување

  40 матични лекари имаат забрана да издаваат приоритетни упати, бидејќи според Министерството за здравство овие лекари во изминатиов период преку ред упатиле многу пациенти.

 • Македонија 30.12.2013 14:58

  Зелено светло за затворање на стечаите

  Со лекс специјалис за неполни 12 месеци ќе се затвораат над 300 стечаи за фирми што се водат 15 до 20 години.

 • Македонија 30.12.2013 13:44

  Во Битола украдени 30 илјади долари

  Непознат сторител во Битола на ул. „Арон Ароести“, извршил тешка кражба во куќа и украл 30.000 австралиски долари.

 • Македонија 30.12.2013 13:19

  Детски приредби во Дојран и Струмица

  Југоистокот на Македонија со предновогодишни забави. Синоќа, градскиот плоштад во Струмица се спои со ѕвезденото небо.

 • Македонија 29.12.2013 19:04

  МЕТЕО

  На 2 дена пред крајот на годината маглата и натаму е проблем...

 • Македонија 29.12.2013 18:39

  Каде ќе прославуваат Прилепчани?

  Будва е новата странска хит дестинација за оние кои новогодишните празници планираат да ги поминат надвор од Македонија. Туристичките агенции од Прилеп велат дека поради ефтиниот аранжман од околу 5.000 денари за 2 дена, огромен е бројот, посебно на млади луѓе, кои ќе заминат на Јадранот.

Pages