• Македонија 12.04.2014 18:58

  Велес-кривична за кражба на рози

  Колективна еколошка свест, индивидуална  несовест, ова е заклучок по последниот случај на кражба на  двеста садници на рози кои неодамна во Велес  беа засадени.  Кражба на цветен материјал од јавни површини не е нешто, ново е сторителите кривично ќе одговараат.

 • Македонија 12.04.2014 18:46

  Денеска гласа дијаспората во Белгија

  Неговите очекувања се дека 90 проценти од запишаните во избирачкиот список денеска ке го дадат својот глас за избор на председател на државата.

 • Македонија 12.04.2014 18:39

  Денеска гласаа македонците во Србија

  241 граѓанин, запишани во посебниот извод на избирачкиот список во Амбасадата на Македонија во Белград, го остваруваат своето граѓанско право за избор на претседател на Р.Македонија.

 • Македонија 12.04.2014 18:30

  Денеска гласаа затворениците

  Во затворот во Шуто Оризари гласаат на гласачкото место 2969. Тоа право го имаат 353-ца. Од избирачкиот одбор во затворот ни потврдија дека процес се одвива без проблеми.

 • Македонија 12.04.2014 17:31

  Метео

  Деталите за времето проверете ги во МЕТЕО на МТВ со метеорологот Глигор Митковски

 • Македонија 12.04.2014 16:32

  Условен паричен надоместок

  Програмата „Условен паричен надоместок“ обезбедува дополнителни парични средства, кои на учениците од најсиромашните домаќинства ќе им помогнат редовно да одат на училиште, со што ќе се осигури дека овие деца ќе го завршат средното образование и следствено ќе и

 • Македонија 12.04.2014 16:14

  Македонија избира претседател

  За  првпат  на  овие  избори  и  дијаспората  ќе  одлучува  во  изборот  на  шефот  на  државата. пријавените 8332  лица  ќе  можат  правото  на  глас  да  го  остварат  на  34  избирачки  места  во  ДКП  во  трите  избоорни  единици  за  Европа  Америка  и  Австралија.

 • Македонија 12.04.2014 13:13

  Конференција „Професијата како личен идентитет“

  Настанот е во организација на Ротари клуб Скопје - Камен Мост, кој и понатаму продолжува со активностите за поддршка на младите талентирани луѓе, помагајќи им да ги остварат своите потенцијали.

 • Македонија 12.04.2014 12:59

  Заврши теренската вежба „македонски блесок 10“

  Како што соопшти Центарот за поддршка на обуката „Пепелиште“ денеска заврши НАТО оценувањето Ниво-2 на Средната Пешадиска Баталјонска Група (СПБГ) и НАТО оценување Ниво-2 на Лесната маневарска болница (ЛМБ), согласно Концептот за оперативни способности.

 • Македонија 12.04.2014 11:44

  АМСМ: Сообраќајот без забрани, дел од коловозите влажни

  АМСМ препорачува внимателно управување со возилата и почитување на поставената патна и сообраќајна сигнализација.

Pages