• Македонија 15.11.2013 13:16

  Кили доби година затвор

  Една година затвор за производство на марихуана гласи пресудата за познатиот актер Кирил Поп Христов.

 • Македонија 15.11.2013 11:59

  Нови градби за земјоделско земјиште

  Според законот новите капацитети на нивите ќе мораат да ги задоволат строгите критериуми.
   
 • Македонија 14.11.2013 22:27

  Загина работник при изградба на „Мериот“

  Милисав Михајловски роден 1965 година паднал во незаштитен  отвор од 9-от кат на зградата и загинал на лице место. Бил вработен во фирмата Дими Монт. Несреќниот работник работел на менување цевки за да се стават во отвор за вентилација широк  квадратен метар.

 • Македонија 14.11.2013 15:04

  Со сензор возило до побезбедни патишта

   За првите девет месеци од годинава се регистрирани 139 настрадани наспроти 132 жртви во 2013. Во 90 насто од несреќите, причина е човечкиот фактор,односно неодговорното однесување на возачите.Сепак, и натаму црните сообраќајни точки во земјава предизвикуваат незгоди со смртни последици.

 • Македонија 14.11.2013 14:46

  САД ја подржуваат Македонија за членство во НАТО

  Се што правиме заедно е со цел што поскоро Македонија да биде дел од алијансата,изјави заменик на помошникот американски секретар за одбрана,Евелин Фаркаш по средбата со министерот Талат Џафери,кој потенцира дека Македонија останува партнер во мировните мисии.Џафери најави заедничко учество со га

 • Македонија 14.11.2013 13:47

  143 илјади смс пораки стигнаа до родителите

  Министерот Спиро Ристовски ги повика сите  заинтересирани кои што  немаат оставено телефонски број или електронска адреса, а сакаат да ги добиваат податоците преку  смс, да ги пријават кај  класните раководителите на своите деца или во училиштата.

 • Македонија 14.11.2013 11:57

  Ловишта и во национални паркови

   Организираниот лов во овие заштитени подрачја е забранет.

  Ловиштата во националните паркови ќе се даваат на управување на правни лица во период од 10 години.

 • Македонија 14.11.2013 11:40

  САД нема да се мешаат, името е билатерално прашање

  Има две, или повеќе решенија за спорот коишто може да бидат прифатливи за Македонија и за Грција, изјави помошникот државен секретар за Европа и Евроазиски прашања, Викторија Нуланд во Вашингтон одговарајќи на прашањето од македонската телевизија зошто во првиот јавен настап не го спомна спорот с

 • Македонија 13.11.2013 23:11

  Болницата во Козле прераснува во регионален центар

  Комплексот се гради на местото на руинираните бараки каде што се лекуваа деца изминативе 50 години. Собите ќе бидат двокреветни и во секоја од нив ќе има тоалет.

 • Македонија 13.11.2013 22:59

  Недостасуваат уште артефакти во Музејот на Македонија

   По увидот во документацијата и пописот во установата, клопчето полека се отплеткува. Засега  бројот на исчезнати  артефакти е 80.  Уште тројца кустоси  пријавиле дека од кутиите им недостасуваат златни предмети. Се уште се чека на финалниот извештај .

Pages