• Македонија 07.02.2014 09:05

  Рапидно расте интересот за нови пилоти

  Рапидно зголемен интересот за нови пилоти на хеликоптери во македонската полиција.

  Досега се пријавиле 180 кандидати, од кои 14 се жени, изјави за утринската програма на МРТ Сашо Мојсов, началник на хеликоптерската единица во Министерството за внатрешни работи.

 • Македонија 07.02.2014 09:01

  Оглас за расадници

  Во Гевгелија, Струмица и Валандово, земјоделците и фирмите заинтересирани за подигање расадници можат да конкурираат на огласот до 27 овој месец. Се нудат 36 хектари на 15 години.
 • Македонија 06.02.2014 20:30

  Македонската делегација на молитвен појадок во Вашингтон

  Молитвениот појадок во Вашингтон беше искористен македонската делегација да ги престави аргументите зошто е потребно членство на Македонија во НАТО и во ЕУ и да побара поддршка од американските сенатори и конгресмени.

 • Македонија 06.02.2014 17:33

  Предизборието се забревтува во ДИК и ОБСЕ

  Преземените  мерки  околу  проверката  на  избирачкиот  список  според  претседателот  на  ДИК , го  дале  посакуваниот  ефект.

 • Македонија 06.02.2014 17:26

  „Пејчиновиќ“ ќе се обновува

  Тетовските гимназијалци денеска одбија да одржат настава во објектот во кој вчера падна дел од таванот. Побараа од раководството на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“ да им обезбедат нови простории во кои ќе продолжат да учат.

 • Македонија 06.02.2014 16:42

  Нема реклама на храна без дозвола

  Од Агенцијата за храна и ветеринарство информираат декакомпаниите-производители со новиот правилник од оваа година се обврзуваат дека здрава храна можат да рекламираат само со дозвола, односно храна без научна дозвола не смее да се продава како лековита.

 • Македонија 06.02.2014 16:22

  По 10 години ништо ново за Македонија

  Во резолуцијата Европскиот парламент, како и што се очекуваше уште еднаш го повикува Советот на Европската Унија да утврди без одлагање датум за почеток на преговорите за членство на Македонија во ЕУ.
 • Македонија 06.02.2014 15:37

  Втора година со награди за најдобрите научници

  Многубројните објавени научни трудови, истражувања и успешни проекти  се само дел од богатото резиме на овие 10 научници. На наградата гледаат како на признание,  но и како на мотив за во светски рамки да ја промовираат македонската научна мисла и да стигнат до нови откритија .

 • Македонија 06.02.2014 15:28

  „Цар Самоил“ ги очекува пензионерите

  Тивко е во ходниците на бањата во хотелот Цар Самоил во Банско. Персоналот се подготвува за пречекот на новата тура пензионери кои петта година по ред го исполнуваат хотелскиот капацитет и ги користат бањските услуги.

 • Македонија 06.02.2014 15:21

  Сите политички партии со иста цел за НАТО

  Четворица македонски пратеници присуствуваа на Молитвениот појадок со американскиот претседател Барак Обама.

Pages