• Македонија 30.11.2013 15:20

  Убиството на Џељал Алјети - мафиајашка пресметка или одмазда

   18 кривични пријави за сторени 11 кривични дела.  Од убиство во небрежност, тепачки,  караници, насилства, недозволено држење на оружје , предизвикување на опасност, напад врз новинари. Се чини многу причини и мотиви за да се ликвидира човек, кој  беше еден од најпознатите лихвари кај нас.

 • Македонија 30.11.2013 14:37

  Ваучери со еднократна помош

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода Билјана Беличанец – Алексиќ, денеска на 58 семејства општината кои имаат принова им врачи ваучери за еднократна парична помош. Вкупниот број на ваучери кои општината ги додели од почетокот на примената на оваа мерка изнесува 217.
   
 • Македонија 30.11.2013 14:16
 • Македонија 30.11.2013 11:30

  Јанакиески во работна посета на Турција

  Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески престојува во работна посета на Република Турција и учествува на меѓународниот „Конгрес за туризам“, кој се одржува во Анталија.

 • Македонија 30.11.2013 11:26

  Субвенции од над половина милион евра за македонска музика

  Авторите на музика и аранжмани, изведувачите, музичките продуценти и музичките уредници кои ќе бидат избрани преку јавен оглас, ќе добијат 512.000 евра годишно за компонирање на нови 200 музички дела. Овој проект на Владата, ќе трае 10 години.

 • Македонија 30.11.2013 11:17

  Лихвар убиен во неговата чајџилница

  Убиен еден од најпознатите лихвари во Скопје, Џељал Алјети, во неговата чаjџилница. Повредено е уште едно лице со неколку прострелни рани на подлактицата кое седело на маса  заедно со него.

 • Македонија 29.11.2013 15:55

  Југоносталгија

  Обичниот Југословен станувал во 6 часот, забите ги миел со домашна паста, после бричење користел домашен ласион, а станот му мирисал на топло млеко. Тоа бил секојдневниот живот  во Југославија од 50 – те до 90 – те години од минатиот век.

 • Македонија 29.11.2013 15:31

  Дигитализирана фотоархивата на Тито

  Целосната Фото-архива на Музејот 25 Мај во Белград, поголемиот дел речиси непозната, од денеска е дигитализирана и достапна на интернет. Го опфаќа периодот од 1947-1980 год.
 • Македонија 29.11.2013 15:16

  Каква би била иднината на Земјата од плаќање на даноците

  “Каква би била иднината на Земјата од плаќање на даноците”.  Тема за најкреативен цртеж и предизвик на над 200 ученици кои учествуваа во отворениот конкурс на управата за јавни приходи. Цртежите на учениците ги изразуваат нивните ставови кон даноците и работењето на управата на даночниците.

 • Македонија 29.11.2013 14:59

  Полицијата апси фалсификатори на бугарски документи

  Од утрово во Кочани полицијата апси фалсификатори на евра и на бугарски документи.Две лица се уапсени а по четворица се трага,со што е разбиена организираната група на фасифиукатори.Организираната група се занимавала со изработка на лажни бугарски пасоши и личн

Pages