• Македонија 27.11.2013 10:13

  Засади ја својата иднина

  Снежната покривка во Скопје и околината не беше пречка за голем број ентузијасти да излезат на терен, да ги земат лопатите и да ја засадат својата иднина. оваа година се пошумува на 400 локации, а ќе се засадат 5 милиони дрвца. 

 • Македонија 27.11.2013 08:50
 • Македонија 27.11.2013 08:35

  Голем напредок за Македонија

  Советот на министрите на ЕУ на декемврискиот самит нема да ги повлече препораките Македонија да ги почне претпристапните преговори,очекува Директорот во Директоратот за проширување на Европската Комисија,Кас Грање.
 • Македонија 26.11.2013 16:43

  Кофикап - нов инвеститор во Кавадарци

  Се пополнуваат парцелите во индустриската зона кај Кавадарци. По гигантот Дрекс-Мајер, како фирма-сателит влегува туниската компанија „Кофикап“ ,како европски пример за вмрежување на малите и средните фирми во кластери. Ова е голема шанса и за домашните  фирми.

 • Македонија 26.11.2013 16:26

  Шиповиќ пред истражен судија

  Повеќе од 4 часа трае распитот на истражниот судија во затворот во Шуто Оризари на првоосомничениот во случајот претседавач,Мирослав Шиповиќ.Се уште нема информација дали претседавачот на советот на Општина Центар се брани со молчење или пак дал исказ.Мирослав Шиповиќ беше уапсен на 15 октомври н

 • Македонија 26.11.2013 15:52

  Попова Шапка се подготвува за скијачката сезона

   Во зависност од интензитетот на врнежите и квалитетот на снежната покривка, наскоро се очекува патеките да бидат подготвени и официјално да започне скијачката сезона.

 • Македонија 26.11.2013 10:14

  Бандероли за семиња

   Се планираат бандероли и евиденција на семето што се произведува и увезува. Предвидени се казни од 30.000  до  50.000 евра.

  Бандероли и евиденција на садниот и семенскиот материјал, се за подобра контрола во трговијата.

 • Македонија 26.11.2013 09:13

  Ховит упорен, на ред е ЕУ

  Ричард Ховит известувачот на Европарламентот за Македонија повторно предложи резолуција со која ќе почнат преговорите на Унијата во декември. Според известувачот, Македонија ќе се соочи со реверзибилен процес, враќање назад, а европските критериуми ќе бидат доведени во прашање.
 • Македонија 25.11.2013 19:58

  Гордана Јанкулоска во посета на Струмица

  Министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска утре (26.11.) ќе ја посети Струмица при што во 12 часот во СВР Струмица, на нивно барање, ќе има средба со претставници на земјоделските здруженија од регионот.

 • Македонија 25.11.2013 19:45

  134 проекти за рурален развој

  Со проектот се очекува да се подобри квалитетот на животот во руралните средини, да се развијат селата и да се унапредат традиционалните вредности. 72 општини преку  134 проекти ќе  добијат  финансиска подршка   вредна  повеке  од една милијарда денари .

Pages