• Македонија 23.11.2013 19:02

  Повеќе работа со младите и на меѓуетничката доверба

  - Безбедносната состојба е стабилна и во моментов нема некој нов посериозен ризик. Секако дека нe загрижува секој настан, особено доколку некои инциденти ни се повторуваат.

 • Македонија 23.11.2013 11:50

  Хигиена во градинки

  Храната во градинките е вкусна, но колку е безбедна, е прашање што си го поставува секој родител што го остава детето на чување.

 • Македонија 22.11.2013 16:50

  Нови болници во 2014, станови за деца без родители и нови спортски сали

  Ќе се градат 5 нови болници наредната година. Градбата на клинички ќе почне во првиот квартал. Децата без родители кои до својата 18 – година биле во институционална установа на пролет ќе се вселат во комплетно опремени станови. Најави премиерот Груевски.

 • Македонија 22.11.2013 16:46

  Детали за акцијата орион

  Во вчерашната акција Орион се уапсени 5 лица на кои денеска им е одреден 30-дневен притвор. Полицијата има докази дека во криминалната група која фалсификувала лични документи се инволиврани уште 6-мина по кои трага.

 • Македонија 22.11.2013 16:43

  Шиповиќ екстрадиран во Македонија

  Мирослав Шиповиќ, претседавачот со скопски Центар,  осомничен во случајот ,,Машинопромет,, е екстрадиран во Македонија.

 • Македонија 22.11.2013 15:53

  Костенијада

  Посебно богат род дава во регионот на Поречието, каде што се наоѓа единствената фабрика  за негова преработка и извоз. На годинашната манифестација Костенијада , ресорниот министер најави активности за привлекување странски инвеститори за отворање фабрики за нивна преработка.

 • Македонија 22.11.2013 15:48

  ДИК во полн состав

  ДИК повторно  во  полн  состав . Од  понеделник новиот  Претседател, ќе  го  испие  кафето  со  членовите  од  комисијата  и  најавува  дека ќе  го  даде  максимумот  за  подобро  функционирање  на  Комисијата  и  за расчистувањето  на  контраверзиите  поврзани  со  Избирачкиот  список

 • Македонија 22.11.2013 15:23

  Домашната градежна машинерија во погон

  Во погон се става  градежната машинерија за изградба и рехабилитација  на патишта.. Во следните пет години , ќе се градат 300 километри  магистрални и 200 километри локални патишта.

 • Македонија 22.11.2013 14:33

  Ден на дрвото во Институтот за белодробни заболувања кај деца – Козле

  Под мотото „Засади здравје! Засади здрава иднина!“ денеска со засадување садници пред Институтот за белодробни заболувања кај деца – Козле, започна акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“.

 • Македонија 22.11.2013 14:28

  Метео

  По сончевиот петок следува облачна сабота... Ќе има ли дожд?
  Гледајте Метео на МТВ со метеорологот Глигор Митковски

Pages