• Македонија 27.11.2013 21:49

  Колку се ценкаат Македонците?

  Го нема во речникот, ама во секојдневието е од памтивека. Ценкањето. Купувачи, продавачи. Едните  да спуштат цена, другите да останат на своето.

  На Истокот е уметност, го има и на Западот. Ценкањето или пазарењето кај нас со свои приврзаници.

 • Македонија 27.11.2013 21:32

  Нов парк во Ресен

  Препознавајќи ја важноста на зелените површини во одржувањето на квалитетот на животната средина, особено во урбаните средини, Општината Ресен отпочна со подигнување на нов парк во близина на централното градско подрачје.

 • Македонија 27.11.2013 19:54

  Нови 400 вработувања во јавното здравство

  - Веќе се распишани огласите за 400 вработувања во јавното здравство, од кои половина се докторски кадар, односно специјалисти или специјализанти, а другата половина се сестри, болничари, акушерки и друг медицински персонал, појасни министерот за здравство Никола Тодоров денеска по засадувањето д

 • Македонија 27.11.2013 19:49

  Шумски фонд на балканската мапа

  Планетата земја дише на жабри .Економскиот развој  удри по белите дробови . За десетина години изчезнале ,2,3 милиони квадратни километри шума, површина колку цела Алјаска.Масовно сечење, невреме ,пожари ..

 • Македонија 27.11.2013 13:57

  Никола Попоски во Брисел

  Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски на 27 и 28 ноември 2013 година ќе оствари работна посета на европските институции – Европскиот Парламент и Европската Комисија - во Брисел.
 • Македонија 27.11.2013 12:22

  Закон за окрупнување на земјоделско земјиште

  Се предлага окрупнување на земјодеското земјиште по две основи. По службена должност  или  по барање на најмалку  70 проценти од сопствениците на половина од  површината.

  Окрупнетото земјиште нема да може да биде предмет на физичка делба меѓу сосопствениците.

 • Македонија 27.11.2013 10:13

  Засади ја својата иднина

  Снежната покривка во Скопје и околината не беше пречка за голем број ентузијасти да излезат на терен, да ги земат лопатите и да ја засадат својата иднина. оваа година се пошумува на 400 локации, а ќе се засадат 5 милиони дрвца. 

 • Македонија 27.11.2013 08:50
 • Македонија 27.11.2013 08:35

  Голем напредок за Македонија

  Советот на министрите на ЕУ на декемврискиот самит нема да ги повлече препораките Македонија да ги почне претпристапните преговори,очекува Директорот во Директоратот за проширување на Европската Комисија,Кас Грање.
 • Македонија 26.11.2013 16:43

  Кофикап - нов инвеститор во Кавадарци

  Се пополнуваат парцелите во индустриската зона кај Кавадарци. По гигантот Дрекс-Мајер, како фирма-сателит влегува туниската компанија „Кофикап“ ,како европски пример за вмрежување на малите и средните фирми во кластери. Ова е голема шанса и за домашните  фирми.

Pages