• Македонија 07.11.2013 16:02

  Царина – дозволи за повластени оператори

   Компании со високи стандарди сами ќе ја  вршат царинската  постапка.  Справување со ризиците и подобрување на квалитетот на царинските контроли е тема на состанокот на Комитетот за царина и правила на потекло на ЦЕФТА.

 • Македонија 07.11.2013 14:24

  Општината олеснета за 70 илјади евра

  Полицискиот сектор Берово поднесе кривична пријава против педесетгодишниот Ј.С., поранешен градоначалник на општина Пехчево,  поради  „злоупотреба на службената положба и овластување“.

 • Македонија 07.11.2013 12:56

  Трансплантација на бубрези

  Трансплантацијата со органи од жив донор во Македонија почна пред 36 години ,а од кадавер или пацинти со мозочна смрт пред 26 години.Од тогаш  досега се извршени стотици трансплантации,од кои најмногу на бубрези.За да се оддржи континуитетот и за да функционира систем со листа на донатори  во м
 • Македонија 07.11.2013 12:48

  Грабеж во музеј на Македонија

  Непознат сторител украл златни експонати   кои се чувале во  Музејот на Македонија.

 • Македонија 06.11.2013 22:42

  Директорката доби кривична

  Казна во висина од 5.000 евра за градинката „Детска радост“ и 500 евра за директорката ќе биде изречена од страна на Агенцијата за храна и ветеринарство поради непочитување на стандардите и квалитетот на храната во градинката во која 13 деца имаа симптоми на труење...

 • Македонија 06.11.2013 22:36

  Германска подршка за македонска евроинтеграција

  Средбата Меркел-Нимиц  не значи дека  има поместување на  позициите на Македонија и Грција во процесот за името, оценува експертската јавност. Взаемно прифатливо решение за името не е можно ако двете страни не попуштат, вели Сашо Клековски.

 • Македонија 06.11.2013 22:06

  Македонија и Албанија кон ЕУ

  Заеднички напори за интегрирање на двете земји во европската унија  и интензивна соработка за подобрување на патната и железничката инфраструктура. Ова се главните сегменти за кои разговарале албанскиот претседател на владата, Еди Рама и македонскиот премиер Никола Груевски.

 • Македонија 06.11.2013 15:46

  Обезбеден побрз и полесен пристап до oртопедски помагала

  Вештачки  раце  и  нозе  наместо за три,од наредната недела  ќе се добиваат  на две години.Вештачка силиконска дојка ќе се заменува на една наместо како досега на две години .
 • Македонија 06.11.2013 09:39

  Се искористуваат земјоделските кредити

   Од 10,7 милиони евра наменети за кредитирање на преработувачката  индустрија и извозот на земјоделските производи до крајот на  годинава се очекува да бидат искористени скоро 8 милиони. 
 • Македонија 05.11.2013 14:26

  Заврши откупот на винското грозје

  Добиени се  поголеми приноси, а винарниците обезбедија  квалитетна  сурвина. Договорите цени и рокови за исплата се почитуваат.
   

Pages