Документарна серија

ПАТУВАЊЕ НИЗ УМЕТНОСТА

Четврток, 14:00

Раритетни и несекојдневни уметнички предмети. Оригинални или фалсификати, проценети од стручните познавачи на антиквитети.

На посебни локации, необични судбини раскажуваат наследниците. Неверојатни откритија од приватните колекции ширум светот.

Ексклузивата на BBC само за гледачите на МРТ, серијалот кој не престана да се снима цели 36 години.