Велосипед за метрополи

20.08.2013 14:14

Metropolitan Bicycle е велосипед на италијанската фирма Rizoma

Metropolitan Bicycle е велосипед на италијанската фирма Rizoma. Името укажува дека е наменет за метрополи.
Дизајнот е на Белгијанецот Дирк Бикембергс кој вели дека велосипедот е наменет за градско возење.
Направен е од јагленски влакна и не само што изгледа „опасно“ туку е и лесен. Нема синџир туку каиш.