Игран филм

КАКО ДА ГО ИЗГУБИШ ТИПОТ ЗА 10 ДЕНА

Сабота (14.01.2017) 23:50
САД, 2003

Режија: Доналд Петри
Улоги: Кејт Хадсон, Метју МекКонахи, Адам Голдберг
Жанр: романтична комедија

Бенџамин Бери се обложува со две свои колешки дека може да заведе и да издржи во врска повеќе од 10 дена. Но, за жал, ќе избере погрешна жена за својот потфат. Колешките решаваат тоа да биде прекрасната новинарка Енди, која изгледа како тврд орев. Истовремено, Енди работи на приказната како да го откачиш дечкото за 10 дена. Ако пак таа успее, шефот и ветува дека ќе и довери сериозни задачи за пишување специфични теми.
Бенџамин и Енди, по обложувањето, набрзо се состануваат во бар.