Игран филм

МАЛИТЕ ФОКЕРОВИ

Сабота (25.03.2017) 14:40
САД, 2010

Режија: Пол Вајз
Улоги: Роберт де Ниро, Бен Стилер, Овен Вилсон, Барбара Стрејсенд, Дастин Хофман, Џесика Алба, Харви Кајтел, Блајд Данер
Жанр: комедија

Во филмот се опишуваат комичните случувања во семејството Фокерови. Сега, главата на семејството, Џек Барнс (го игра Де Ниро) сака да го назначи својот наследник и притоа се појавуваат повеќе можни кандидати, меѓу кои и зетот Грег (Бен Стилер), кој работи како медицински брат. Соперништвото меѓу Џек Барнс и Грег Фокер ескалира на ново ниво во овој хит блокбастер.

По изминати 10 години  и совладување на безброј пречки, Грег и Џек треба конечно да се сложат. Но, сомнежите на Џек кон омилениот медицински брат повторно се појавуваат откако Грег ќе почне да работи во една фармацевтска компанија. Целото семејство се појавува на роденденската прослава на децата, а Грег мора да му докажува на скептичниот Џек дека ја држи ситуацијата под контрола. Ќе успее ли Грег покрај сите недоразбирања и шпионирања да го помине финалниот тест и да го наследи местото- глава на семејството... или кругот на довербата „ќе пукне” засекогаш!