Игран филм

НОЌЕН ЛЕТ

Петок (13.01.2017) 00:35
САД, 2006

Режија: Вес Крејвен
Улоги: Рејчел МекАдамс, Силијан Марфи, Брајан Кокс, Џејма Мејс, Анџела Пејтон
Жанр: акција/ драма/ трилер

Еден мистериозен човек го открива своето вистинско лице кога киднапира  млада девојка на ноќен лет. По погребот на својата мајка, хотелската управничка Лиса Рејсерт, со ноќниот авион се враќа назад во Мајами за да може утредента да стигне на работа. Во авионот го запознава згодниот и мистериозен Џек Рипнер, кој за кратко време го открива своето вистинско лице. Тој ја киднапира Лиса за да ја искористи како параван за убиството на шефот  на американската сигурносна служба. Ако одбие да соработува, Џек ќе го убие татко и, а на толкава височина, Лиса нема каде да побегне. Таа не може ниту да му помогне на татко си ниту пак да го зачува својот, но и животот на другите патници во авионот.