Реставрација на филмовите на Манаки

25.10.2013 14:51

На светскиот ден на аудио визуелното наследство 27 октомври, во Кинотеката на Македонија беше промовиран филмскиот опус на браќата Манаки во дигитално издание, филмско наследство кое што има непроценливо значење за нашата земја. Со поддршка на Министерството за култура, Кинотеката на Македонија се здоби и со најсовремени депоа за чување на националната продукција.

На светскиот ден на аудио визуелното наследство 27 октомври, во Кинотеката на Македонија беше промовиран филмскиот опус на браќата Манаки во дигитално издание, филмско наследство кое што има непроценливо значење за нашата земја. Со поддршка на Министерството за култура, Кинотеката на Македонија се здоби и со најсовремени депоа за чување на националната продукција.