Почина холивудската актерка За За Габор

19.12.2016 12:28

Неколкудецениската кариерата ја почна во педесеттите години на минатиот век, и играше во над 70 филмови.

На 99-годишна возраст, од срцев удар почина холивудската актерка со унгарско потекло За За Габор. Неколкудецениската кариерата ја почна во педесеттите години на минатиот век, и играше во над 70 филмови.

Меѓу попознатите се „Мулен руж“, „Лили“, „Орсон Велс“, „Допирот на злото“.