Бизнисмените претпазливи, очекуваат раст

03.01.2017 17:54

Стопанската комора на Македонија очекува подобро деловно опкружување во 2017-та.Многу работи ќе зависат од домашната политичка сцена и од надворешните фактори...

Прогнозите за раст на БДП од 3,7 насто се позитивен сигнал за бизнисот, вели Јелисавета Георгиева, извршен директор на Стопанската комора на Македонија. Очекува подобро деловно опкружување во 2017-та. Според неа, многу работи ќе зависат од домашната политичка сцена и од надворешните фактори.

Со Јелисавета Георгиева разговараше Дијана Ценевска. Разговорот може да го погледнете на следниот ЛИНК.