Србија бара заштита на своите амбасади од албански терористи

11.01.2017 10:17

Засега не се размислува за повлекување на персоналот, но се разгледува активирање посебни планови...

Министерството за надворешни работи на Србија побарало од одделни држави да го засилат обезбедуавњето на српските дипломатски претставништва, што според безбедносни информации, се потенцијални цели на албански терористи.

Дипломатите во тие држави добиле прецизни инструкции дека мерките за безбедност се на највисоко ниво.

Засега не се размислува за повлекување на персоналот, но се разгледува активирање посебни планови за кризни ситуации што ги има секоја амбасада.