Игран филм

ДЕДО МРАЗ ПАДНА НА ЗЕМЈАТА

Петок (13.01.2017) 13:25

Германски филм, 2011/ премиера

Режија: Оливер Дикман
Улоги: Александер Шер, Ноах Краус, Мерцедес Жадеа Дијаз
Жанр: комедија/семеен/ фантазија

Бен и неговата мајка се преселуваат во друг град, каде што мајката планира да отвори пекарница откако ќе завршат божикните празници. Бен не е среќен во новата куќа, ниту пак има пријатели во училиштето. Во новото одделение тој седи до Шарлота, хипи девојче, кое е всушност многу арогантно. Еден ден, Дедо Мраз со санките и ирвасите паѓа директно од небо пред нозете на Бен. Тој бега од непријателите кои сакаат да му ги уништат празниците, а Бен и Шарлота треба да му помогнат.