Снежно невреме во делови од Калифорнија, Невада и Орегон

11.01.2017 16:32

Националната метеоролошка служба предупреди за можни снежни бури и лавини во некои ски-центри, како и за поплави во пониските делови.

Поројни дождови и врнежи од снег погодија делови од американските држави Калифорнија, Невада и Орегон поради што се затворени дел од патишта и училиштата.

Националната метеоролошка служба предупреди за можни снежни бури и лавини во некои ски-центри, како и за поплави во пониските делови.

На неколку места во погодените области се отворени евакуациски центри.