Игран филм

ЗАМРЗНАТА ВИСТИНА

Сабота (24.03.2018) 21:55

САД, 2013

Режија: Скот Вокер
Улоги: Николас Кејџ, Џон Кјузак, Ванеса Хаџинс, Фифти Сент
Жанр: трилер

Филмот се темели на вистински настан поврзан со најсвирепиот сериски убиец од Алјаска, Роберт Хансен, почитуван семеен човек, кој  во текот на 12 години, за пари, систематски киднапирал 24 жени и ги носел во дивина. Кога принципиелниот и предан полицаец Џек Халкомб на улица ќе ја пронајде единствената преживеана жртва Синди Полсен, таа станува клучна за соработка. Обрачот околу Хансен постепено се стеснува.