Јогуртот како превенција за рак на дојка

14.03.2017 11:22

Истражувањето покажало дека жените кои често конзумираат јогурт имаат за 39 проценти помали шанси да добијат рак на дојка.

Неколкумина научници неодамна направиле истражување како одредени млечни производи влијаат врз ризикот од рак на дојка.

Истражувањето покажало дека жените кои често конзумираат јогурт имаат за 39 проценти помали шанси да добијат рак на дојка.

Од друга страна, лицата кои конзумираат голема количина на полномасно сирење имаат зголем ризик од рак на дојка за дури 53 проценти.