Игран филм

ЗАТВОРЕНИЦИ НА СОНЦЕТО

Сабота (14.07.2018) 21:00

САД/ Германија, 2013

Режија: Роџер Кристијан
Улоги: Џон Рис- Дејвис, Дејвид Чарвет, Емили Холмс, Кармен Чаплин, Ник Моран
Жанр: авантура/хорор

Млад американски археолог, кој е почетник, вовлечен е во опасна експедиција, длабоко под непроодниот египетски песок. Бегајќи од смртоносни стапици и древни чудовишта, експедицијата открива тајна, постара и од историјата и опасности кои ја ја надминуваат фантазијата. Експедицијата открива изгубен град под пирамидите, поради кој може да дојде до катастрофа од невидени размери.
„Спијачите“ се будат, боговите стануваат. И одбројувањето до крајот на светот започнува.