Македонија има извонреден театар и врвни уметници

27.03.2017 18:01

По повод Светскиот ден на театарот, министерката за култура Елизабета Канческа- Милевска, гостуваше во Дневник 1...

„Вие сте нашата гордост, а ние ќе продолжиме со сето она што и досега го правевеме- да инвестираме во нашата култура“, порача министерката Елизабета Канческа-Милевска во обраќањето во Велешкиот театар. Рече дека Македонија има врвни уметници кои создале исклучителни театарски остварувања и освоиле бројни признанија. 

Министерката Канческа- Милевска гостуваше во Дневник 1. Со неа разговараше Викторија Милевска. 

Разговорот може да го погледнете на следниот ЛИНК