Игран филм

ДИВА ГРАДИНА

Недела (30.04.2017) 21:55
Ирска, 2015

Режија: Вивиен де Карси
Улоги: Ема Гринвел,
Жанр: романтична драма/биографски

Од зелените ридови на Ирска до пустините во Африка и Челси во Лондон, Дива градина е романтична авантура заснована на необична, вистинска приказна за младата архитектка Мери Рејнолдс,  чија специјалност ѝ се пејсажи и која е решена да ја зачува природата и да допринесе многу за планетата Земја. Мери има мала надеж и нема никаква иднина, но затоа има идеја како да ја промени Земјата. Но, како може една анонимна девојка без пари да се натпреварува  на Олимпијада за градинарство заедно со принцот Чарлс?! И покрај се, Мери тргнува на одисеја да пронајде човек кој може да ѝ помогне за натпреварот во градинарство и кој ќе се обиде пустината повторно да расцвета.