Помалку договори на македонските градежници во странство во првиот квартал

16.05.2017 12:42

Во првиот квартал од годинава градежната оператива од Македонија во странство извршила градежни работи во вкупна вредност од 365.475.000 денари ...

Во периодот јануари-март годинава вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 2.265.602.000 денари, што е за 14,1 проценти  помалку во споредба со истиот период од претходната година.

Како што објави денеска Државниот завод за статистика, во првиот квартал од годинава градежната оператива од Македонија во странство извршила градежни  работи во вкупна вредност од 365.475.000 денари што е за 139,1 процент повеќе во споредба со истиот период од 2016 година.

Во првите три месеци од годинава е забележан зголемен обем на извршените градежни работи во Холандија, Босна и Херцеговина и Германија.