Напаѓачот од Тајм Сквер „слушал гласови“ при инцидентот

19.05.2017 10:17

Поранешниот маринец, кој бил апсен и претходно поради возење во алкохолизирана состојба, е во притвор.

26-годишниот Ричард Рохас, кој изврши напад со возило на њујоршкиот Тајм Сквер при што усмрти едно, а повреди 22 лица, изјавил дека слушал гласови пред инцидентот.

Поранешниот маринец, кој бил апсен и претходно поради возење во алкохолизирана состојба, е во притвор.

Пред полицијата изјавил дека очекувал да го убијат, а не да го уапсат.