Игран филм

РОДЕНИ ЗА ТАНЦ

Вторник (23.05.2017) 20:15
САД, 2015
 
Режија: Теми Дејвис
Улоги: Тиа Маипи, Стен Вокер, Керингтон Пејн, Џон Туи
Жанр: музичка драма
 
Забавна приказна  со извонредна кореографија. Приказна за еден амбициозен  млад човек, кој сонува да стане професионален хип-хоп танчар, но ова мора да го направи без да знае неговиот најдобар  пријател Бенџи и неговата група во која настапува. Работите дополнително се комплицираат кога тој се заљубува во Сташа, девојка која е член на танцувачката група од спротивниот тим и... конфликтот е неизбежен.