Вучиќ: Подготвен сум на компромис за Косово

10.08.2017 10:46

За септември најави обид за дополноително зацврстување на внатрешниот дијалог на сите форуми...

Српскиот претседател Александар Вучиќ изрази подготвеност за наоѓање на компромис за Косово.

„Ако воспоставиме мир и стабилност на линијата север- југ на западен Балкан, меѓу Србите и Албанците, во наредните 100 години сме решиле 80 % од политичките проблеми“, изјави Вучиќ.

За септември најави обид за дополноително зацврстување на внатрешниот дијалог на сите форуми, по што, како што вели, ќе им остане да го средат односот со Бошњаците.