ДИК од општините бара услови за работа на изборните комисии

11.08.2017 14:34

Крајниот рок за поднесување кандидатски листи за локалните е на 14-ти септември.

Државната изборна комисија бара локалните самоуправи да обезбедат соодветни просторни и технички услови за работа на општинските изборни комисии за изборите на 15-ти октомври.

До 11-ти август, пак, треба да се објават локации и цените за закуп на рекламните паноа и билборди. Од ДИК потсетуваат дека крајниот рок за поднесување кандидатски листи за локалните е на 14-ти септември.