Жестока реторика на состанокот на Арапската лига

13.09.2017 11:26

Четиричлената коалиција ги прекина трговските и дипломатските врски со официјална Доха поради наводна поддршка за тероризмот и блиските односи со Иран.

Жестока реторика на состанокот на Арапската лига во Каиро. Најновиот вербален конфликт меѓу дипломатите од Катар и четирите држави кои ја блокираат заливската земја е последното поглавје во трмесечната криза.

Четиричлената коалиција ги прекина трговските и дипломатските врски со официјална Доха поради наводна поддршка за тероризмот и блиските односи со Иран.

Катар ги негира обвинувањата.