Изложба

„Вевчански видувања“ во Македонската амбасада во Париз

12.10.2017 10:25

Оваа изложба претстави дела од Чемерски, Коџоман, Масин, Шулајковски, Попчев, но и дела на француски уметници, ученици на Вевчанската уметничка колонија.

„Вевчански видувања“ во Македонската амбасада во Париз по повод државниот празник 11-ти Октомври. Оваа изложба претстави дела од Чемерски, Коџоман, Масин, Шулајковски, Попчев, но и дела на француски уметници, ученици на Вевчанската уметничка колонија.

Вкупно се преставени 30 еминентни македонски сликари како и нивни француски колеги. Од основањето од 2010-та до сега, на Вевчанските видувања учествувале над 200 ликовни уметници од Македонија и од странство.