Политичко примирје меѓу Хамас и Фатах

12.10.2017 11:47

Деталите од договорот ќе бидат објавени на прес-конференција во текот на денот во Каиро.

Палестинските организации Хамас и Фатах постигнаа договор за политичко помирување. Деталите од договорот ќе бидат објавени на прес-конференција во текот на денот во Каиро.

Преговорите почнаа пред два дена во египетската претстолнина. Хамас доминира во Газа, а Фатах владее на Западниот брег.