Македонија и Бугарија ќе работат за поевтинување на роамингот

22.11.2017 13:10

Документот ќе биде потпишан за време на утрешната седница на владите на двете држави во Струмица. Во него е наведено дека ќе се поттикнуваат мобилните оператори да склучат меѓусебни спогодби за трајно намалување на цените...

Македонската Влада го одобри проектот за потпишување Меморандум за разбирање со Бугарија. Треба да донесе намалување на меѓународните тарифи за роаминг за телекомуникациски услуги. Параф на документот ќе стават ресорните министерства за информатички општества и комуникации.

Документот ќе биде потпишан за време на утрешната седница на владите на двете држави во Струмица. Во него е наведено дека ќе се поттикнуваат мобилните оператори да склучат меѓусебни спогодби за трајно намалување на цените на мало на роаминг услугите за крајните корисници.