Игран филм

АМЕРИКАНСКИ БОРАЧ- ВОЛШЕБНИКОТ

Четврток (05.07.2018) 22:50
САД, 2016

Режија: Алекс Ранаривело
Улоги: Вилијам Фичнер, Џон Војт, Али Афшар, Џорџ Костурас
Жанр: спортска драма

Во 1980 година 17-годишниот Али Џахани бега од Иран и доаѓа во едно мало гратче во Калифорнија. Уште на почетокот, тој не е добредојден и се соочува со непријатностите на Америка, за време на кризата со бегалците. Али е решен по секоја цена да се вклопи во општеството и се запишува во школата за борење каде што сака да ги оствари своите желби, надежи и соништа.