Игран филм

ЛАТИНО ЉУБОВНИК

Четврток (18.01.2018) 21:00

Италија, 2015

Режија: Кристина Коменчини
Улоги: Тони Берторели, Валерија Бруни Тедески, Анџела Финокјаро
Жанр: комедија/драма

Славниот италијански артист Саверио Криспо е мртов веќе 10 години. Во неговиот роден град се организира голем собир во негова чест. Саверио бил вистински љубовник за кој сите жени сонувале. На собирот се присутни сите негови жени, љубовници и деца. На комеморацијата, на виделина излегуваат многу семејни проблеми, а прекрасната вила на покојникот станува бурна сцена на откритија, кавги, љубов и љубомора.