Франција

Пет мигранти застрелани во Кале

02.02.2018 11:07

22 лица биле пренесени во болница, од кои неколкумина се во сериозна состојба.

Четворица мигранти се во критична состојба, откако биле застрелани, а над десет се повредени по судирите меѓу Авганистанци и Африканци во северниот француски пристанишен град Кале.

22 лица биле пренесени во болница, од кои неколкумина се во сериозна состојба.

Францускиот министер за внатрешни работи Жерар Коломб, рече дека судирите биле екстремно сериозни, и дека состојбата станала неподнослива и за мигрантите и за жителите на Кале.