Водостоите на реките двојно зголемени

06.02.2018 10:54

Денешните хидролошки мерења покажуваат дека речеиси двојно се зголемени нивоата на реките Вардар, Треска, Пчиња и Сатеска, а над просекот за февруари се и водостоите на Крива Река и Црна Река.

Водостоите на сите реки во Македонија со исклучок на Црн Дрим и Брегалница се високи по обилните врнежи од дожд.

Денешните хидролошки мерења покажуваат дека речеиси двојно се зголемени нивоата на реките Вардар, Треска, Пчиња и Сатеска, а над просекот за февруари се и водостоите на Крива Река и Црна Река.

Околу февруарскиот просек се и нивоата на Дојранското, Преспанското и Охридското езеро.