Валадата донесе одлука за преименување на автопатот и аеродромот

06.02.2018 18:50

Премиерот Заев изјави дека се потврдува исчекорот за градење пријателство и доверба со Грција...

Автопатот што не повзрзува со јужната граница ќе се преминува во „Пријалетство“, а скопскиот аердором во „Меѓународен аеродом Скопје“, соопшти вечерва премиерот Зоран Заев на заедничката прес-конференција со евроамбасадорот Самуел Жбогар.

Со одлуката која што ја донела Владата на денешната седница, рече премиерот Заев, се потврдува исчекорот за градење пријателство и доверба со Грција.