САД

Калифорнија: Евакуација поради пожар

20.02.2018 11:38

Огнената стихија уништи 11 квадратни километри во градот Бишоп, на источните падини на Сиера Невада, а во опасност се уште стотина објекти.

Поради шумскиот пожар во одредени делови на централна Калифорнија, властите наложија задолжителна евакуација на населението.

Огнената стихија уништи 11 квадратни километри во градот Бишоп, на источните падини на Сиера Невада, а во опасност се уште стотина објекти.

Силниот ветер ја отежнува акцијата на 400 пожарникари.