Спречен шверц на 40 килограми марихуана на Меџитлија

08.03.2018 11:04

Во акцијата се откриени и одземени 36 пакувања марихуана со тежина од околу 40 килограми, сместени во две поголеми торби кај лицата Ш.Е. (27), И.Т. (25) и Ѓ.П. (27) сите државјани на Албанија.

Во координирана акција на СВР Битола и Полициската станица за граничен премин и граничен надзор Меџитлија, спречен е обид на шверц на опојна дрога- марихуана.

Во акцијата се откриени и одземени 36 пакувања марихуана со тежина од околу 40 килограми, сместени во две поголеми торби кај лицата Ш.Е. (27), И.Т. (25) и Ѓ.П. (27) сите државјани на Албанија.

Тие се откриени во непосредна близина на границата со Грција во околината на селото Лажец, во обид пеш да ја минат државната граница и се приведени во Полициската станица за граничен премин Меџитлија.

За настанот е запознаен јавен обвинител, а по целосно документирање на случајот против лицата ќе биде поднесена соодветна пријава.